Polévka ze slávek a chilli
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
120 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričku pokrájíme na drobné kousky. Cibulky opláchneme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mušle dobře opláchneme, poškozené ihned vyhodíme.
- Olej rozpálíme, přidáme česnek, chilli, cibulku a minutu smažíme. Přilijeme vývar a protlak a uvedeme k varu. Přisypeme slávky a vaříme, dokud se mušle neotevřou. Neotevřené slávky vyjmeme. Do polévky přisypeme koriandr, osolíme a opepříme.