Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 ks
Kopr čerstvý 10 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Likér anýzový 15 ml
Olej olivový 30 ml
Paprika mletá sladká 2 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr.
  2. Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu.