Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 ks |
Kopr čerstvý |
10 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Likér anýzový |
15 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr.
- Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu.