Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem
Ingredience
Balsamico ocet |
30 ml |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Kapary |
60 g |
Kerblík |
10 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Olej olivový |
90 ml |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Rajčata Cherry |
4 ks |
Ředkvička |
4 ks |
Salát hlávkový |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
Tuňák obecný |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.
- Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.