Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem

Ingredience


Balsamico ocet 30 ml
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Kapary 60 g
Kerblík 10 g
Kopr čerstvý 10 g
Olej olivový 90 ml
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Rajčata Cherry 4 ks
Ředkvička 4 ks
Salát hlávkový 300 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
Tuňák obecný 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.
  2. Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.