Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína

Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína - obrázek

Ingredience


Ananas 1 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Skořice mletá 3 špetka
Cukr moučkový 50 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno portské 4 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.
  2. Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.
  3. Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.
  4. V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.
  6. V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.