Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Skořice mletá |
3 špetka |
Cukr moučkový |
50 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno portské |
4 cl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.
- Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.
- Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.
- V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.
- Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.
- V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.