Losos s vínem a cuketou
Ingredience
Cuketa |
300 g |
Hroznové víno |
60 g |
Losos - filety |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
60 ml |
Voda pitná |
90 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety a víno omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Petrželku opláchneme a nasekáme na menší kusy.
- Cuketu uvaříme ve vroucí vodě do změknutí,cca 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Polovinu másla rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut filety a bobule vína, poté přendáme na talíře a přidáme uvařenou cuketu. Do pánve nalijeme víno a 90 ml vody, přidáme zbytek másla, osolíme a opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu. Rybu s hrozny a cuketou servírujeme přelitou omáčkou a posypané petrželí.