Losos s vínem a cuketou

Ingredience


Cuketa 300 g
Hroznové víno 60 g
Losos - filety 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 15 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 60 ml
Voda pitná 90 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety a víno omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Petrželku opláchneme a nasekáme na menší kusy.
  2. Cuketu uvaříme ve vroucí vodě do změknutí,cca 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Polovinu másla rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut filety a bobule vína, poté přendáme na talíře a přidáme uvařenou cuketu. Do pánve nalijeme víno a 90 ml vody, přidáme zbytek másla, osolíme a opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu. Rybu s hrozny a cuketou servírujeme přelitou omáčkou a posypané petrželí.