Smažená ryba v pikantní krustě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Kmín celý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 50 g
Olej olivový 90 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř cayenský 2 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Koriandr, kmín, cayenský pepř, papriku, česnek, 40 ml oleje, citronovou šťávu, sůl a pepř smícháme dohromady a necháme rozmixovat. V marinádě obalíme kusy ryby a necháme 10 minut odležet.
  2. Rybu osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme cca 5 minut z každé strany.