Smažená ryba v pikantní krustě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
50 g |
Olej olivový |
90 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř cayenský |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Koriandr, kmín, cayenský pepř, papriku, česnek, 40 ml oleje, citronovou šťávu, sůl a pepř smícháme dohromady a necháme rozmixovat. V marinádě obalíme kusy ryby a necháme 10 minut odležet.
- Rybu osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme cca 5 minut z každé strany.