Smetanová zálivka s vejci
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.
- Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu.
- Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme.