Špízy z tresky a papriky

Ingredience


Cibule 120 g
Citronová šťáva 80 ml
Olej olivový 90 ml
Omáčka tatarská 100 ml
Oregano sušené 2 kávová lžička
Paprika červená 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu pokrájíme na větší kostičky, papriku a cibuli očistíme. Dužinu papriky pokrájíme na kousky 2,5cm x 2,5 cm, cibuli nakrájíme na osminky.
  2. Z olivového oleje, citronové šťávy, oregana, soli a pepře umícháme marinádu, do které naložíme na 5 minut kousky ryby. Poté ryby střídavě s paprikou a cibulí napichujeme na špejle, připravené špízy ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. V polovině doby grilování špízy otočíme. Servírujeme s tatarskou omáčkou.