Špízy z tresky a papriky
Ingredience
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
80 ml |
Olej olivový |
90 ml |
Omáčka tatarská |
100 ml |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Paprika červená |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu pokrájíme na větší kostičky, papriku a cibuli očistíme. Dužinu papriky pokrájíme na kousky 2,5cm x 2,5 cm, cibuli nakrájíme na osminky.
- Z olivového oleje, citronové šťávy, oregana, soli a pepře umícháme marinádu, do které naložíme na 5 minut kousky ryby. Poté ryby střídavě s paprikou a cibulí napichujeme na špejle, připravené špízy ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. V polovině doby grilování špízy otočíme. Servírujeme s tatarskou omáčkou.