Rybí ragú s fenyklem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 2 špetka
Fenykl sladký - hlíza 90 g
Mušle slávky 250 g
Olej olivový 15 ml
Omáčka rajčatová 800 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 800 g
Víno bílé 90 ml
Vývar zeleninový 130 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenčí proužky. Rybí maso opláchneme, pokrájíme na kostky, slávky pečlivě vydrbeme a vypláchneme.
  2. Olej rozpálíme, přidáme česnek, fenykl a smažíme 3 minuty. Poté přilijeme vývar, víno a vaříme do odpaření tekutiny. Vmícháme šafrán, bobkový list, cukr a rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu, poté přidáme kousky ryby a povaříme 2 minuty. Přimícháme slávky, vaříme do změknutí masa a otevření mušlí. Mušle, které se neotevřely, z omáčky vyjmeme.