Rybí ragú s fenyklem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
2 špetka |
Fenykl sladký - hlíza |
90 g |
Mušle slávky |
250 g |
Olej olivový |
15 ml |
Omáčka rajčatová |
800 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
Víno bílé |
90 ml |
Vývar zeleninový |
130 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenčí proužky. Rybí maso opláchneme, pokrájíme na kostky, slávky pečlivě vydrbeme a vypláchneme.
- Olej rozpálíme, přidáme česnek, fenykl a smažíme 3 minuty. Poté přilijeme vývar, víno a vaříme do odpaření tekutiny. Vmícháme šafrán, bobkový list, cukr a rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu, poté přidáme kousky ryby a povaříme 2 minuty. Přimícháme slávky, vaříme do změknutí masa a otevření mušlí. Mušle, které se neotevřely, z omáčky vyjmeme.