Krevety v marinádě z japonského vína
Ingredience
Cibulka jarní |
120 g |
Cukr krupice |
30 g |
Houby enoki |
130 g |
Krevety tygří - loupané |
750 g |
Olej olivový |
45 ml |
Omáčka sójová |
60 ml |
Shiitake houby |
150 g |
Víno rýžové japonské - Mirin |
30 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které přidáme krevety. Marinujeme 10 minut.
- Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu ponecháme stranou) a smažíme 2 minuty. Poté krevety z pánve vyjmeme. Na pánvi osmažíme houby. Smažíme 1 minutu, poté přilijeme zbylou marinádu a necháme 1 minuty prohřát, pak přimícháme krevety a cibulku. Smažíme další 2 minuty, poté ihned servírujeme.