Krevety v marinádě z japonského vína

Ingredience


Cibulka jarní 120 g
Cukr krupice 30 g
Houby enoki 130 g
Krevety tygří - loupané 750 g
Olej olivový 45 ml
Omáčka sójová 60 ml
Shiitake houby 150 g
Víno rýžové japonské - Mirin 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které přidáme krevety. Marinujeme 10 minut.
  2. Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu ponecháme stranou) a smažíme 2 minuty. Poté krevety z pánve vyjmeme. Na pánvi osmažíme houby. Smažíme 1 minutu, poté přilijeme zbylou marinádu a necháme 1 minuty prohřát, pak přimícháme krevety a cibulku. Smažíme další 2 minuty, poté ihned servírujeme.