Grilovaný tuňák se salátem
Ingredience
Balsamico ocet |
30 ml |
Cibule červená |
40 g |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata Cherry |
250 g |
Sůl |
2 špetka |
Tuňák obecný |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a pokrájíme na hrubší kusy stejně jako olivy, cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky, Mozzarellu nakrájíme na menší kusy, petržel nasekáme.
- Rajčata smícháme s olivami, Mozzarellou, cibulí a petrželkou. Osolíme, opepříme, zakapeme octem a lžící oleje. Gril rozpálíme a ogrilujeme na něm maso z tuňáka, potřené zbylým olejem. Grilujeme cca 3 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme a servírujeme se zeleninovým salátem.