Těstoviny s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
60 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mozzarella |
150 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Vývar drůbeží |
60 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 21 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, stroužek česneku zbavíme slupek a prolisujeme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme, těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou.
- Olej rozpálíme a osmažíme na něm kuřecí maso, smažíme 3 minuty z každé strany, poté vyjmeme z pánve. Do rozpálené pánve přidáme česnek a cibuli, smažíme 3 minuty,poté vlijeme vývar, přidáme rajčata, osolíme, opepříme. Vrátíme do pánve kuře, na něj položíme plátky Mozzarelly a posypeme bazalkou, přiklopené podusíme 5 minut.
- Hotovou omáčku s masem servírujeme s uvařenými těstovinami.