Těstoviny s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 60 g
Kuřecí prsa 500 g
Mozzarella 150 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 500 g
Voda pitná 2 l
Vývar drůbeží 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, stroužek česneku zbavíme slupek a prolisujeme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme, těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou.
  2. Olej rozpálíme a osmažíme na něm kuřecí maso, smažíme 3 minuty z každé strany, poté vyjmeme z pánve. Do rozpálené pánve přidáme česnek a cibuli, smažíme 3 minuty,poté vlijeme vývar, přidáme rajčata, osolíme, opepříme. Vrátíme do pánve kuře, na něj položíme plátky Mozzarelly a posypeme bazalkou, přiklopené podusíme 5 minut.
  3. Hotovou omáčku s masem servírujeme s uvařenými těstovinami.