Karbanátky z kuřecího masa

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kuřecí prsa 1 kg
Máslo čerstvé 130 g
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 90 g
Šalotka 60 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu omyjeme, olivy rozmixujeme na kaši, smícháme s máslem a s česnekem. Směs zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do chladničky. Kuřecí maso umeleme, smícháme se šalvějí, šalotkou, tymiánem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme 8 karbanátků.
  2. Olej rozpálíme a karbanátky na něm osmažíme. Servírujeme s plátky olivového másla a rukolou.