Karbanátky z kuřecího masa
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Máslo čerstvé |
130 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
90 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu omyjeme, olivy rozmixujeme na kaši, smícháme s máslem a s česnekem. Směs zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do chladničky. Kuřecí maso umeleme, smícháme se šalvějí, šalotkou, tymiánem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme 8 karbanátků.
- Olej rozpálíme a karbanátky na něm osmažíme. Servírujeme s plátky olivového másla a rukolou.