Smažená rýže s kuřecím masem a vejci

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Cibulka jarní 150 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Hrášek mražený 60 g
Kuřecí prsa 400 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka sójová 30 ml
Omáčka ústřicová 15 ml
Rýže loupaná 300 g
Slanina vepřová 130 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno rýžové japonské - Mirin 30 ml
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Vejce rozšleháme, slaninu nakrájíme na malé nudličky, jarní cibulku na kolečka.
  2. Kuřecí maso uvaříme do měkka, poté slijeme a dáme stranou. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme. Olej rozpálíme a osmažíme na něm vejce, ta poté z pánve vyndáme a pokrájíme na menší kusy. Do pánve přidáme česnek, cibuli a slaninu, smažíme 3 minuty, poté přidáme víno a cukr. Necháme 1 minutu prohřát a přimícháme kuřecí maso a hrášek. Opět minutu smažíme, přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku,ústřicovou omáčku, cibulky a polovinu vajec. Smažíme ještě 3 minuty. Servírujeme posypané zbytkem vajec.