Smažená rýže s kuřecím masem a vejci
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Cibulka jarní |
150 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Hrášek mražený |
60 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka sójová |
30 ml |
Omáčka ústřicová |
15 ml |
Rýže loupaná |
300 g |
Slanina vepřová |
130 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno rýžové japonské - Mirin |
30 ml |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Vejce rozšleháme, slaninu nakrájíme na malé nudličky, jarní cibulku na kolečka.
- Kuřecí maso uvaříme do měkka, poté slijeme a dáme stranou. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme. Olej rozpálíme a osmažíme na něm vejce, ta poté z pánve vyndáme a pokrájíme na menší kusy. Do pánve přidáme česnek, cibuli a slaninu, smažíme 3 minuty, poté přidáme víno a cukr. Necháme 1 minutu prohřát a přimícháme kuřecí maso a hrášek. Opět minutu smažíme, přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku,ústřicovou omáčku, cibulky a polovinu vajec. Smažíme ještě 3 minuty. Servírujeme posypané zbytkem vajec.