Tortilly s hovězím masem a zeleninou
Ingredience
Chilli paprička |
2 špetka |
Cibule |
120 g |
Hovězí kýta |
500 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
60 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika červená |
90 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Tortilla |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince, dužinu nakrájíme na nudličky.
- Maso vložíme do misky, přidáme šťávu z limetky, chilli, kmín, koriandr a papriku. Dobře promícháme, necháme přikryté alobalem 5 minut marinovat. Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibuli a papriku, smažíme 5 minut, poté z pánve vyjmeme, odložíme stranou. Do pánve vlijeme zbytek oleje a přidáme maso, smažíme 3 minuty, přisypeme zpět cibuli, papriku, necháme minutu prohřát. Tortilly dáme chvíli nahřát na horké masové směsi, poté je směsí naplníme a srolujeme.