Tortilly s hovězím masem a zeleninou

Ingredience


Chilli paprička 2 špetka
Cibule 120 g
Hovězí kýta 500 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Limetková šťáva 60 ml
Olej olivový 60 ml
Paprika červená 90 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Tortilla 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince, dužinu nakrájíme na nudličky.
  2. Maso vložíme do misky, přidáme šťávu z limetky, chilli, kmín, koriandr a papriku. Dobře promícháme, necháme přikryté alobalem 5 minut marinovat. Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibuli a papriku, smažíme 5 minut, poté z pánve vyjmeme, odložíme stranou. Do pánve vlijeme zbytek oleje a přidáme maso, smažíme 3 minuty, přisypeme zpět cibuli, papriku, necháme minutu prohřát. Tortilly dáme chvíli nahřát na horké masové směsi, poté je směsí naplníme a srolujeme.