Smažené mleté hovězí maso se zeleninou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Hrášek mražený |
50 g |
Kukuřice mražená |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
30 ml |
Mrkev mražená |
50 g |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
- Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko a máslo, dochutíme solí, pepřem. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, smažíme 3 minuty, poté přidáme maso a smažíme dalších 5 minut. Vmícháme rajčata a přiklopené dusíme 5 minut. Do směsi zamícháme mraženou zeleninu a necháme ještě 5 minut povařit. Ochutíme špetkou soli a pepře. Masovou směs servírujeme s bramborovou kaší.