Smažené mleté hovězí maso se zeleninou

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Hovězí maso mleté 500 g
Hrášek mražený 50 g
Kukuřice mražená 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 30 ml
Mrkev mražená 50 g
Olej olivový 15 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 300 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
  2. Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko a máslo, dochutíme solí, pepřem. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, smažíme 3 minuty, poté přidáme maso a smažíme dalších 5 minut. Vmícháme rajčata a přiklopené dusíme 5 minut. Do směsi zamícháme mraženou zeleninu a necháme ještě 5 minut povařit. Ochutíme špetkou soli a pepře. Masovou směs servírujeme s bramborovou kaší.