Vafle s hnědou a bílou čokoládou
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Čokoláda bílá |
100 g |
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
150 g |
Skořice mletá |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
15 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a vyšleháme, přidáme vejce, opět vyšleháme. Přisypeme mouku, přášek do pečiva, skořici, sůl, přilijeme mléko, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem, z těsta postupně pečeme vafle. Necháme je vychladnout.
- Každou čokoládu zvlášť nalámeme do kovových misek, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Pomocí kávové lžičky tvoříme na vaflích střídavě bílé a hnědé čtverečky jako na šachovnici.
- Takto ozdobené vafle upravíme na servírovací tác, před podáváním dáme na půl hodiny do lednice vychladit.