Vafle s hnědou a bílou čokoládou

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Čokoláda bílá 100 g
Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná celozrnná 150 g
Skořice mletá 5 g
Sůl 1 špetka
Tuk 15 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a vyšleháme, přidáme vejce, opět vyšleháme. Přisypeme mouku, přášek do pečiva, skořici, sůl, přilijeme mléko, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem, z těsta postupně pečeme vafle. Necháme je vychladnout.
  2. Každou čokoládu zvlášť nalámeme do kovových misek, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Pomocí kávové lžičky tvoříme na vaflích střídavě bílé a hnědé čtverečky jako na šachovnici.
  3. Takto ozdobené vafle upravíme na servírovací tác, před podáváním dáme na půl hodiny do lednice vychladit.