Zeleninový nákyp se sýrem
Ingredience
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
60 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
650 g |
Okurky nakládané |
160 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nalijeme smetanu, přidáme vejce a vyšleháme. Přilijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme špetku muškátu, sůl, pepř, strouhaný sýr a vymícháme do hladka. Do pekáčku nasypeme částečně rozmraženou zeleninu, zalijeme hladkým těstem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
- Upečený nákyp naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.