Zeleninový nákyp se sýrem

Ingredience


Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 60 g
Sůl 5 g
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Vejce slepičí 3 ks
Zeleninová směs francouzská - mražená 650 g
Okurky nakládané 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nalijeme smetanu, přidáme vejce a vyšleháme. Přilijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme špetku muškátu, sůl, pepř, strouhaný sýr a vymícháme do hladka. Do pekáčku nasypeme částečně rozmraženou zeleninu, zalijeme hladkým těstem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
  2. Upečený nákyp naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.