Vepřová panenka s šalvějí a chřestem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 500 g
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 1 špetka
Vepřová panenka 800 g
Vývar drůbeží 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.
  2. Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.