Vepřová panenka s šalvějí a chřestem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
500 g |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová panenka |
800 g |
Vývar drůbeží |
60 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.
- Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.