Slovenský perkelt
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí stehna |
800 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
1 kostka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, nakrájené rajče, promícháme a stáhneme z hořáku.
- Přidáme kuřecí stehna, bobkové listy a pepř. Zamícháme, vrátíme zpět na hořák a 15 minut dusíme.
- Přidáme vodu, masox, sůl a dovaříme.
- Maso vyjmeme, vybereme kosti a vrátíme zpět.