Slovenský perkelt

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Kuřecí stehna 800 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 1 špetka
Polévkové kostky Vitana 1 kostka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, nakrájené rajče, promícháme a stáhneme z hořáku.
  2. Přidáme kuřecí stehna, bobkové listy a pepř. Zamícháme, vrátíme zpět na hořák a 15 minut dusíme.
  3. Přidáme vodu, masox, sůl a dovaříme.
  4. Maso vyjmeme, vybereme kosti a vrátíme zpět.