Jehněčí kotlety s mátou a hráškem

Ingredience


Jehněčí kotlety 12 ks
Máta 10 g
Ocet vinný 30 ml
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 30 g
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mátu opláchneme a rozsekáme na jemno, smícháme s olejem, octem. Do směsi namočíme maso, osolíme, opepříme, sýr nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Grilovací pánev rozpálíme, maso na ní ogrilujeme po dobu 4 minut z každé strany. Hrášek povaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a rozmačkáme na kaši. Přimícháme smetanu a Parmezán.
  3. Grilované maso servírujeme s hráškovým pyré.