Jehněčí kotlety s mátou a hráškem
Ingredience
Jehněčí kotlety |
12 ks |
Máta |
10 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
30 g |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
60 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mátu opláchneme a rozsekáme na jemno, smícháme s olejem, octem. Do směsi namočíme maso, osolíme, opepříme, sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- Grilovací pánev rozpálíme, maso na ní ogrilujeme po dobu 4 minut z každé strany. Hrášek povaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a rozmačkáme na kaši. Přimícháme smetanu a Parmezán.
- Grilované maso servírujeme s hráškovým pyré.