Telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
Ingredience
Balsamico ocet |
30 ml |
Brambory |
120 g |
Lilek |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Olej olivový |
90 ml |
Paprika červená |
180 g |
Šalvěj čerstvá |
8 ks |
Šunka parmská |
8 plátek |
Telecí kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky, brambory a lilky oloupeme, očistíme, dužiny pokrájíme na kostičky a smícháme dohromady. Zalijeme 60 ml oleje a dáme péct při 220°C na 15 minut, poté z trouby vyjmeme. Maso poprášíme moukou, navrch položíme plátek šunky a lístek šalvěje, zajistíme párátkem.
- Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso po dobu 4 minut z každé strany. Poté osolíme a přilijeme do pánve ocet, vaříme 5 minut do změknutí. Pečenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, přelijeme šťávou ze smažení.