Telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí

Ingredience


Balsamico ocet 30 ml
Brambory 120 g
Lilek 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Olej olivový 90 ml
Paprika červená 180 g
Šalvěj čerstvá 8 ks
Šunka parmská 8 plátek
Telecí kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky, brambory a lilky oloupeme, očistíme, dužiny pokrájíme na kostičky a smícháme dohromady. Zalijeme 60 ml oleje a dáme péct při 220°C na 15 minut, poté z trouby vyjmeme. Maso poprášíme moukou, navrch položíme plátek šunky a lístek šalvěje, zajistíme párátkem.
  2. Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso po dobu 4 minut z každé strany. Poté osolíme a přilijeme do pánve ocet, vaříme 5 minut do změknutí. Pečenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, přelijeme šťávou ze smažení.