Telecí řízky se salátem z fazolí
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
60 ml |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Olej olivový |
90 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Rukola |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
4 plátek |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou.
- Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou.