Telecí řízky se salátem z fazolí

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 60 ml
Fazole červené sterilované 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Olej olivový 90 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Rukola 125 g
Sůl 1 špetka
Telecí kýta 4 plátek
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou.
  2. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou.