Telecí řízky s grilovanou zeleninou

Ingredience


Citrony 1 ks
Lilek 1 ks
Máta 10 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 120 g
Sůl 1 špetka
Telecí kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme. Lilek pokrájíme na plátky, stejně jako rajčata, petrželku a mátu posekáme na jemno.
  2. 2 lžíce oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a ve směsi namočíme maso. Zbytkem oleje pokapeme zeleninu. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní maso po dobu 4 minut z každé strany, poté zeleninu po 2 minutách. Osolíme a opepříme. Maso servírujeme s plátky zeleniny, posypané citronovou kůrou, mátou a petrželkou.