Telecí řízky s grilovanou zeleninou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Máta |
10 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme. Lilek pokrájíme na plátky, stejně jako rajčata, petrželku a mátu posekáme na jemno.
- 2 lžíce oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a ve směsi namočíme maso. Zbytkem oleje pokapeme zeleninu. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní maso po dobu 4 minut z každé strany, poté zeleninu po 2 minutách. Osolíme a opepříme. Maso servírujeme s plátky zeleniny, posypané citronovou kůrou, mátou a petrželkou.