Rajčata plněná bulgurem
Ingredience
Bulgur |
100 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Hrášek |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
320 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Každé rajče u vršku (v jedné třetině) seřízneme, vydlabeme vnitřní dužinu, tu vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, přisypeme bulgur, hrášek, přilijeme trochu oleje a promícháme. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznutými částmi, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě čtvrt hodiny.
- Rajčata odklopíme, posypeme strouhaným sýrem, posekanými bylinkami a dopečeme. Upravíme na talířky a ještě teplé podáváme.