Fazolové lusky s omáčkou z piniových ořechů

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Fazolové lusky zelené 500 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninový vývar zahřejeme, nalijeme do misky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, papriku, sůl, vinný ocet, koriandr, piniové ořechy a vše promícháme a necháme odpočinout.
  2. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak lusky scedíme.
  3. Uvařené lusky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z piniových ořechů.