Fazolové lusky s omáčkou z piniových ořechů
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeleninový vývar zahřejeme, nalijeme do misky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, papriku, sůl, vinný ocet, koriandr, piniové ořechy a vše promícháme a necháme odpočinout.
- Fazolové lusky omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak lusky scedíme.
- Uvařené lusky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z piniových ořechů.