Kari z vařených vajec
Ingredience
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Kari pasta |
3 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
150 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
380 g |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata pokrájíme na kostičky.
- Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Vaříme 8 minut, poté vyjmeme, necháme vystydnout a oloupeme.
- Olej v pánvi rozpálíme a dáme smažit vejce. Smažíme 2 minuty, poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přisypeme cibuli a smažíme 3 minuty, přimícháme kari pastu a rajčata. Směs uvedeme k varu, přidáme kokosové mléko, hrášek, cukr, rybí omáčku a smažená vejce. Necháme na mírném plameni povařit 5 minut. Osolíme a opepříme.