Kari z vařených vajec

Ingredience


Cibule 60 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Kari pasta 3 polévková lžíce
Kokosové mléko 150 ml
Olej olivový 30 ml
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 380 g
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata pokrájíme na kostičky.
  2. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Vaříme 8 minut, poté vyjmeme, necháme vystydnout a oloupeme.
  3. Olej v pánvi rozpálíme a dáme smažit vejce. Smažíme 2 minuty, poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přisypeme cibuli a smažíme 3 minuty, přimícháme kari pastu a rajčata. Směs uvedeme k varu, přidáme kokosové mléko, hrášek, cukr, rybí omáčku a smažená vejce. Necháme na mírném plameni povařit 5 minut. Osolíme a opepříme.