Klobásky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Klobása Dunajská |
500 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Vodka |
50 ml |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a osmažíme na něm ze všech stran klobásky. Pak klobásky vyjmeme a necháme vychladnout.
- Rozpálíme na pánvi zbytek oleje a osmažíme na něm najemno nakrájenou červenou cibuli. Nakonec přidáme rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar, cukr, sůl, pepř, vodku a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme do omáčky klobásky a na mírném ohni dusíme asi dalších 30 minut.
- Hotový pokrm servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.