Klobásky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Klobása Dunajská 500 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Vodka 50 ml
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a osmažíme na něm ze všech stran klobásky. Pak klobásky vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Rozpálíme na pánvi zbytek oleje a osmažíme na něm najemno nakrájenou červenou cibuli. Nakonec přidáme rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar, cukr, sůl, pepř, vodku a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme do omáčky klobásky a na mírném ohni dusíme asi dalších 30 minut.
  3. Hotový pokrm servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.