Pečená rajčata se smetanovými vejci

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový 15 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 350 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a naskládáme do zapékací mísy, pokapeme olejem. Pažitku nasekáme na malé kousky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
  2. Rajčata dáme péct při 180 °C na 20 minut, poté rozdělíme na talíře. Máslo rozpálíme, nalijeme do pánve vaječnou směs a za stálého míchání upravujeme 5 minut. Rozdělíme na talíře k rajčatům a posypeme pažitkou.