Pečená rajčata se smetanovými vejci
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový |
15 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
350 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a naskládáme do zapékací mísy, pokapeme olejem. Pažitku nasekáme na malé kousky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
- Rajčata dáme péct při 180 °C na 20 minut, poté rozdělíme na talíře. Máslo rozpálíme, nalijeme do pánve vaječnou směs a za stálého míchání upravujeme 5 minut. Rozdělíme na talíře k rajčatům a posypeme pažitkou.