Omeleta s ricottou a parmezánem
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
Sýr Ricotta |
180 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme.
- Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme.