Omeleta s ricottou a parmezánem

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 60 g
Sýr Ricotta 180 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme.
  2. Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme.