Smažená zelenina s hlívou a zázvorem

Ingredience


Brokolice 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Hlíva ústřičná 300 g
Olej olivový 15 ml
Omáčka kecap manis 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 400 g
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2030 ml
Zázvor celý 10 g
Zelí čínské 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.
  2. Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.