Smažená zelenina s hlívou a zázvorem
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hlíva ústřičná |
300 g |
Olej olivový |
15 ml |
Omáčka kecap manis |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
400 g |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2030 ml |
Zázvor celý |
10 g |
Zelí čínské |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.
- Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.