Salát z kysaného zelí s kapary

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Jogurt bílý 120 g
Kapary 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 plátek
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí scedíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme nasekané kapary, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, přilijeme pomerančovou šťávu. Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme, vložíme do misky k ostatním surovinám. Vše zalijeme sladkou smetanou s jogurtem a důkladně promícháme.
  2. Salát necháme v lednici odležet a potom ho porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme tenkým plátkem pomeranče a podáváme.