Salát z kysaného zelí s kapary
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Jogurt bílý |
120 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 plátek |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kysané zelí scedíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme nasekané kapary, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, přilijeme pomerančovou šťávu. Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme, vložíme do misky k ostatním surovinám. Vše zalijeme sladkou smetanou s jogurtem a důkladně promícháme.
- Salát necháme v lednici odležet a potom ho porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme tenkým plátkem pomeranče a podáváme.