Zelené karí z tykve
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Cuketa |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Kokosové mléko |
250 ml |
Koriandr čerstvý |
15 g |
Olej olivový |
15 ml |
Omáčka rybí |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
12 ks |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
60 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Kari pasta zelená |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Tykve rozčtvrtíme, cuketu pokrájíme na plátky, stejně jako žampiony. Koriandr nasekáme na hrubší kousky.
- Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme s olejem a osmažíme cibuli a česnek po dobu 2 minut. Vmícháme kari pastu, cuketu, tykve, houby, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a vývar. Přiklopené povaříme 10 minut, osolíme a opepříme.