Zelené karí z tykve

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Cuketa 2 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Kokosové mléko 250 ml
Koriandr čerstvý 15 g
Olej olivový 15 ml
Omáčka rybí 15 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 špetka
Tykev 12 ks
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 60 ml
Žampiony čerstvé 250 g
Kari pasta zelená 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Tykve rozčtvrtíme, cuketu pokrájíme na plátky, stejně jako žampiony. Koriandr nasekáme na hrubší kousky.
  2. Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme s olejem a osmažíme cibuli a česnek po dobu 2 minut. Vmícháme kari pastu, cuketu, tykve, houby, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a vývar. Přiklopené povaříme 10 minut, osolíme a opepříme.