Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou

Ingredience


Jahody zahradní 250 g
Kokos strouhaný 90 g
Maracuja 2 ks
Piškotový korpus vaječný 1 ks
Pomeranče 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 380 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Piškotový korpus nakrájíme na 8 stejných dílků a síle cca 1 cm. Smetanu ušleháme ve šlehačku. Pomerančovou šťávu smícháme s dření z maracuji. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky.
  2. Kokos nasucho opečeme na rozpálené pánvi do zezlátnutí, poté opatrně vmícháme do šlehačky. Polovinu piškotů rozdělíme na talíře, potřeme směsí maracuji a pomerančové šťávy, trochou šlehačky, přiklopíme dalším plátkem piškotu a postup opakujeme. Navrch ozdobíme plátky jahod.