Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou
Ingredience
Jahody zahradní |
250 g |
Kokos strouhaný |
90 g |
Maracuja |
2 ks |
Piškotový korpus vaječný |
1 ks |
Pomeranče |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
380 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Piškotový korpus nakrájíme na 8 stejných dílků a síle cca 1 cm. Smetanu ušleháme ve šlehačku. Pomerančovou šťávu smícháme s dření z maracuji. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky.
- Kokos nasucho opečeme na rozpálené pánvi do zezlátnutí, poté opatrně vmícháme do šlehačky. Polovinu piškotů rozdělíme na talíře, potřeme směsí maracuji a pomerančové šťávy, trochou šlehačky, přiklopíme dalším plátkem piškotu a postup opakujeme. Navrch ozdobíme plátky jahod.