Studená sardelová omáčka s kapary

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Kapary sterilované 300 g
Majonéza 150 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 3 špetka
Víno bílé 5 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem.
  2. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi.