Studená sardelová omáčka s kapary
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapary sterilované |
300 g |
Majonéza |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
3 špetka |
Víno bílé |
5 cl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem.
- Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi.