Hovězí nugety v cibulové strouhance

Ingredience


Cibule červená 60 g
Hovězí svíčková 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 120 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso ze svíčkové nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Kousky masa obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme v cibulové strouhance.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme obalené kousky masa a osmažíme dozlatova ze všech stran. Nugety upravíme na servírovací mísu a podáváme s párátky.