Čokoládová pěna s kávovým likérem

Ingredience


Arašídy v čokoládě 90 g
Čokoláda hořká 250 g
Cukr krupice 10 g
Likér Kahlua 30 ml
Smetana 33% (šlehačka) 180 ml
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou. Žloutek vyšleháme do světle krémové konzistence. Žloutek všleháme do čokolády a zahříváme do 80 °C (přeměříme cukrářským teploměrem), poté odstavíme.
  2. Vaječný bílek vyšleháme v horké vodní lázni do sněhu. Postupně vmícháme cukr. Sníh zapracujeme do čokoládové hmoty, přilijeme likér. Pěnu rozdělíme do pohárků a necháme 20 minut mrazit. Servírujeme posypané sekanými arašídy.