Jehněčí maso s meruňkami

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 120 g
Jehněčí kýta 600 g
Mandle plátky 40 g
Meruňky sušené 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Skořice mletá 10 g
Sůl 10 g
Voda pitná 300 ml
Zázvor mletý 10 g
Olej olivový 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.