Jehněčí maso s meruňkami
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
120 g |
Jehněčí kýta |
600 g |
Mandle plátky |
40 g |
Meruňky sušené |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Skořice mletá |
10 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
300 ml |
Zázvor mletý |
10 g |
Olej olivový |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.
- Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.