Hroznový salát se smetanovým krémem

Ingredience


Citronová šťáva 2 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Cukr skořicový 2 špetka
Jablka 1 ks
Ořechy vlašské 70 g
Pomerančová šťáva 70 ml
Hrozny bílé bez jader 200 g
Krém smetanový vanilkový 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hroznové víno opereme, překrojíme na půlky a dáme do misky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy, zalijeme pomerančovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, odložíme do lednice, kde necháme odležet 30 minut.
  2. Salát rozdělíme do salátových mističek. Každou porci ozdobíme smetanovým krémem a podáváme.