Hroznový salát se smetanovým krémem
Ingredience
Citronová šťáva |
2 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Cukr skořicový |
2 špetka |
Jablka |
1 ks |
Ořechy vlašské |
70 g |
Pomerančová šťáva |
70 ml |
Hrozny bílé bez jader |
200 g |
Krém smetanový vanilkový |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hroznové víno opereme, překrojíme na půlky a dáme do misky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy, zalijeme pomerančovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, odložíme do lednice, kde necháme odležet 30 minut.
- Salát rozdělíme do salátových mističek. Každou porci ozdobíme smetanovým krémem a podáváme.