Houby se zeleninou ve sladkokyselé omáčce

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Cibule 60 g
Cibulka jarní 80 g
Houby čerstvé 350 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka sladkokyselá 250 ml
Omáčka sójová 30 ml
Paprika červená 90 g
Rajčata Cherry 125 g
Rýže loupaná 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminky. Celer a papriky pokrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme, houby pokrájíme na hrubší kusy. Cibulku nasekáme na kolečka.
  2. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 1 minutu, poté přidáme celer a papriky, smažíme 1 minutu. Vmícháme houby, smažíme další 2 minuty. Přilijeme sójovou a sladkokyselou omáčku. Zahříváme k varu, přidáme rajčata. Servírujeme s vařenou rýží, přesypané cibulkou.