Houby se zeleninou ve sladkokyselé omáčce
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibule |
60 g |
Cibulka jarní |
80 g |
Houby čerstvé |
350 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka sladkokyselá |
250 ml |
Omáčka sójová |
30 ml |
Paprika červená |
90 g |
Rajčata Cherry |
125 g |
Rýže loupaná |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminky. Celer a papriky pokrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme, houby pokrájíme na hrubší kusy. Cibulku nasekáme na kolečka.
- Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 1 minutu, poté přidáme celer a papriky, smažíme 1 minutu. Vmícháme houby, smažíme další 2 minuty. Přilijeme sójovou a sladkokyselou omáčku. Zahříváme k varu, přidáme rajčata. Servírujeme s vařenou rýží, přesypané cibulkou.