Citronový nákyp s mlékem

Ingredience


Citronová kůra 60 g
Citronová šťáva 60 ml
Cukr moučkový 250 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh, žloutky vložíme do mísy, přidáme dvě třetiny cukru a vyšleháme. Přisypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme máslo, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vypracujeme těsto. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků, směs vložíme do formy, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
  2. Nákyp necháme vychladnout, posypeme zbytkem cukru, naporcujeme a podáváme.