Špaldový salát s tofu
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
1 hrst |
Paprika červená |
2 ks |
Provensálské koření |
1 špetka |
Pšenice Špalda |
150 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si špaldu, vaříme 30 minut pod pokličkou se špetkou soli, ale nemícháme.
- Nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky.
- K zelenině s tofu přidáme oříšky a uvařenou špaldu.
- Ochutíme zálivkou z olivového oleje smíchaného s provensálským kořením, citronovou šťávou a špetkou soli.