Špaldový salát s tofu

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 1 hrst
Paprika červená 2 ks
Provensálské koření 1 špetka
Pšenice Špalda 150 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si špaldu, vaříme 30 minut pod pokličkou se špetkou soli, ale nemícháme.
  2. Nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky.
  3. K zelenině s tofu přidáme oříšky a uvařenou špaldu.
  4. Ochutíme zálivkou z olivového oleje smíchaného s provensálským kořením, citronovou šťávou a špetkou soli.