Kořeněná čočka se špenátem a mátou
Ingredience
Baby špenát |
130 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
150 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Čočka červená |
200 g |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 špetka |
Máta |
15 g |
Olej olivový |
30 ml |
Petržel - nať |
15 g |
Voda pitná |
2 l |
Vývar drůbeží |
130 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
- Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme.