Kořeněná čočka se špenátem a mátou

Ingredience


Baby špenát 130 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 150 g
Citronová šťáva 30 ml
Čočka červená 200 g
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 špetka
Máta 15 g
Olej olivový 30 ml
Petržel - nať 15 g
Voda pitná 2 l
Vývar drůbeží 130 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme.