Koláč s jahodami a sirupem

Ingredience


Cukr moučkový 175 g
Cukr vanilka 20 g
Jahody zahradní 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Sirup Monin - jahodový 30 ml
Vejce slepičí 3 ks
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do mísy. Přidáme vejce, stále šleháme, až vznikne hladké těsto. Třetinu těsta oddělíme a přimícháme jahodový sirup. Do zbylého těsta vmícháme vanilkový cukr. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní vanilkové těsto a na něj rozprostřeme jahodové těsto. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.
  2. Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, bohatě ozdobíme čerstvými jahodami, naporcujeme a podáváme.