Koláč s jahodami a sirupem
Ingredience
Cukr moučkový |
175 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Sirup Monin - jahodový |
30 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do mísy. Přidáme vejce, stále šleháme, až vznikne hladké těsto. Třetinu těsta oddělíme a přimícháme jahodový sirup. Do zbylého těsta vmícháme vanilkový cukr. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní vanilkové těsto a na něj rozprostřeme jahodové těsto. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.
- Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, bohatě ozdobíme čerstvými jahodami, naporcujeme a podáváme.