Pikantní rýžové nudle v pánvi

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Citronová šťáva 40 ml
Citronová tráva 3 g
Cukr palmový 40 g
Nudle rýžové 300 g
Olej sezamový 60 ml
Omáčka rybí 60 ml
Pažitka 30 g
Rajčatová šťáva 60 ml
Šalotka 150 g
Sýr sójový - Tofu 500 g
Vývar zeleninový 400 ml
Zázvor celý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninový vývar ohřejeme až k varu a zalijeme s ním rýžové nudle v misce a necháme 10 minut nabobtnat. Zatím ve woku rozpálíme olej a opečeme nasekanou chilli papričku a tofu na kostičky. Přidáme nasekanou citronovou trávu, nastrouhaný zázvor a šalotku najemno, necháme podusit 5 minut. Zalijeme rybí omáčkou, rajčatovou šťávou, citronovou šťávou, osladíme palmovým cukrem a necháme prohřát. Nakonec vmícháme hotové nudle, rozdělíme do misek a posypeme nasekanou pažitkou.