Vepřová polévka s mascarpone
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Květák |
200 g |
Mascarpone |
40 g |
Olej olivový |
30 g |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pastinák |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vepřová plec |
200 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Květák rozebereme na malé růžičky, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, vepřovou plec nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme vepřové maso, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, přidáme květák, pastinák, přilijeme polovinu vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Přilijeme zbytek vody, přidáme mascarpone, strouhaný parmezán, posekané lístky bazalky, špetku pálivé papriky a dovaříme.
- Polévku podáváme horkou.