Vepřová polévka s mascarpone

Ingredience


Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Květák 200 g
Mascarpone 40 g
Olej olivový 30 g
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Pastinák 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 60 g
Vepřová plec 200 g
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák rozebereme na malé růžičky, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, vepřovou plec nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme vepřové maso, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, přidáme květák, pastinák, přilijeme polovinu vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Přilijeme zbytek vody, přidáme mascarpone, strouhaný parmezán, posekané lístky bazalky, špetku pálivé papriky a dovaříme.
  2. Polévku podáváme horkou.