Filety z lososa s cuketou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Cuketa |
150 g |
Kmín drcený |
10 g |
Kukuřice |
150 g |
Losos - filety |
600 g |
Olej olivový |
40 g |
Omáčka rybí |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
10 g |
Víno portské |
30 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa osolíme, posypeme kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Cukety nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, malé kukuřičky opláchneme a necháme vcelku.
- V pánvi rozehřejeme olej, vložíme porce lososa a osmažíme z obou stran. Rybu vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme cuketu, kukuřičky, promícháme, podlijeme vodou, zakápneme rybí omáčkou, portským vínem a dusíme asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu vyvaříme asi o dvě třetiny a odstavíme.
- Porce ryby zpravíme na talíře a doplníme zeleninou se šťávou.