Filety z lososa s cuketou

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 40 ml
Cuketa 150 g
Kmín drcený 10 g
Kukuřice 150 g
Losos - filety 600 g
Olej olivový 40 g
Omáčka rybí 30 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 10 g
Víno portské 30 ml
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa osolíme, posypeme kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Cukety nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, malé kukuřičky opláchneme a necháme vcelku.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme porce lososa a osmažíme z obou stran. Rybu vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme cuketu, kukuřičky, promícháme, podlijeme vodou, zakápneme rybí omáčkou, portským vínem a dusíme asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu vyvaříme asi o dvě třetiny a odstavíme.
  3. Porce ryby zpravíme na talíře a doplníme zeleninou se šťávou.