Hráškový aperitiv s mátou
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vývar slepičí |
60 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Máta |
20 g |
Šalotka |
40 g |
Zakysaná smetana |
150 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nakládaný hrášek scedíme a rozmixujeme. Přilijeme vývar, smetanu a přidáme žloutky. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme, nalijeme do malých skleniček asi do dvou třetin, vložíme do horké vodní lázně a necháme pomalu houstnout asi půl hodiny.
- Šalotku nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, necháme zesklovatět, přilijeme smetanu a povaříme dohusta. Přisypeme mátu a rozmixujememe.
- Skleničky vyndáme z vodní lázně, dolijeme mátovou směsí, doplníme koktejlovou lžičkou a podáváme.