Hráškový aperitiv s mátou

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vývar slepičí 60 ml
Zakysaná smetana 100 g
Máslo čerstvé 15 g
Máta 20 g
Šalotka 40 g
Zakysaná smetana 150 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakládaný hrášek scedíme a rozmixujeme. Přilijeme vývar, smetanu a přidáme žloutky. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme, nalijeme do malých skleniček asi do dvou třetin, vložíme do horké vodní lázně a necháme pomalu houstnout asi půl hodiny.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, necháme zesklovatět, přilijeme smetanu a povaříme dohusta. Přisypeme mátu a rozmixujememe.
  3. Skleničky vyndáme z vodní lázně, dolijeme mátovou směsí, doplníme koktejlovou lžičkou a podáváme.