Mletý losos s badyánem
Ingredience
Badyán |
15 g |
Losos - filety |
350 g |
Losos uzený |
400 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé maso z lososa i uzeného lososa rozmixujeme a promícháme. Mletý badyán smícháme s pálivou mletou paprikou, mletým pepřem, polovinu směsi přimícháme k lososu. Ochucené maso zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do lednice na cca půl hodiny. Parmezán nakrájíme na plátky, rozložíme na papír na pečení, posypeme zbytkem koření a vložíme na dvě minuty do vyhřáté trouby, aby se trochu roztekl.
- Poté sýr přimícháme k lososu, směs rozdělíme na talířky a doplníme krajíčky toastového chleba, který nasucho opečeme v topinkovači.