Treska s tymiánovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 30 ml
Hřebíček 1 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Olivy nakládané 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomerančová šťáva 30 ml
Šalotka 150 g
Sůl 8 g
Treska aljašská 600 g
Tymián čerstvý 20 g
Víno červené 700 ml
Vývar slepičí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Šalotky pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky tymiánu posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, osmahneme, přidáme česnek, bobkový list, hřebíček, tymián, promícháme, podlijeme vínem, pomerančovou šťávou, vývarem a vaříme, až se tekutina vyvaří o dvě třetiny. Přidáme plátky nakládaných oliv, povaříme a odstavíme.
  2. Porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme.