Treska s tymiánovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hřebíček |
1 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olivy nakládané |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomerančová šťáva |
30 ml |
Šalotka |
150 g |
Sůl |
8 g |
Treska aljašská |
600 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Víno červené |
700 ml |
Vývar slepičí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Šalotky pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky tymiánu posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, osmahneme, přidáme česnek, bobkový list, hřebíček, tymián, promícháme, podlijeme vínem, pomerančovou šťávou, vývarem a vaříme, až se tekutina vyvaří o dvě třetiny. Přidáme plátky nakládaných oliv, povaříme a odstavíme.
- Porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme.